Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)

Bij somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) heeft de dokter geen medische verklaring voor de klachten.

Als mensen ziek zijn of klachten hebben gaan zij naar de dokter. Die weet meestal wel raad. Maar vaak heeft de dokter géén medische verklaring voor de klachten. Dan gaat het om somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Of soms is er juist wèl een verklaring, maar geen oplossing! Ook dan moet u leren om te gaan met uw lichamelijke klachten.

Chronisch lichamelijke klachten kunnen heel ingrijpende gevolgen hebben voor uw manier van leven en dat van uw omgeving. Zo kan voortdurende pijn bijvoorbeeld leiden tot vermoeidheid, slapeloosheid, prikkelbaarheid, depressiviteit, eenzaamheid en een gevoel van uitzichtloosheid. Hoe zwaar dan ook: met pijn of vermoeidheid is te leven, maar met uitzichtloosheid niet!

Toon meer

Waarom naar CWZ met somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten?

CWZ is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Door het uitgebreide behandelaanbod kunnen we zorg op maat bieden. Bij de behandeling zijn een psychiater (Sophie Bekmann) en een klinisch psycholoog/psychotherapeut betrokken.