SL laesie

Dit is een scheur van de band (ligament) tussen het scheepsvormige handwortelbeentje (scaphoid) en het maanvormige handwortelbeentje (lunatum).

Deze kan ontstaan na een val op de pols. Pas na verloop van tijd zullen klachten van de pols ontstaan wanneer het bandje niet wordt hersteld. Als de aandoening niet behandeld wordt dan verergeren de klachten.

Er is sprake van pijn in de pols, die in de loop der jaren toeneemt. Met name bij belasten van de pols nemen de klachten toe. De pijn kan gepaard gaan met het merkbaar verplaatsen van het scaphoid in de pols (voelbare klik). Indien het bandletsel onbehandeld blijft zal uiteindelijk ook de polsfunctie afnemen door slijtage van het kraakbeen in de pols.

Toon meer

Klachten / symptomen SL laesie

Pijn in de pols. Deze neemt toe na verloop van tijd. Bij het belasten van de pols nemen de klachten toe. De pijn kan gepaard gaan met het merkbaar verplaatsen van het scaphoid in de pols (voelbare klik). Als het bandletsel onbehandeld blijft zal uiteindelijk ook de polsfunctie afnemen door slijtage van het kraakbeen in de pols.