Ringworm

Ringworm is een zeer besmettelijke schimmelinfectie van de huid.

Ringworm veroorzaakt schilferende plekken. Met wormen heeft ringworm niets te maken. De medische term voor ringworm is tinea corporis.

Klachten / symptomen ringworm

Bij ringworm ontstaan enkele dagen tot enkele weken na besmetting rode, schilferende plekjes op de huid. Rond de plekje komt een rode of donkerbruine ring. De ringen en de plekjes worden steeds groter. Ze groeien tot ze ongeveer drie centimeter groot zijn. Dan ontstaan er op andere plaatsen weer nieuwe plekken. In het midden van de ringen geneest de huid. Ringworm kan veel jeuk geven.

Ringworm op het hoofd komt vooral voor bij kinderen. Als ringworm op de hoofdhuid zit, kunnen de haren in de plekjes afbreken. De plekken worden dan kaal.

Sommige mensen krijgen aan de zijkanten van hun vingers en handpalmen kleine blaasjes. Ook kan op die plaatsen de huid vervellen. Dit is een reactie op de ringworm, ook al zitten de plekken ergens anders.

Waarom naar CWZ met ringworm?

CWZ heeft de Kwaliteitszegel Dermatologie. Dit Kwaliteitszegel Dermatologie is door Huid Nederland aan CWZ toegekend. CWZ biedt goede kwaliteit van zorg voor huidpatiënten.