Pees en slijmbeursontsteking schouder

Het schouderblad veroorzaakt irritatie waardoor de slijmbeurs ontstoken raakt.

De ruimte om te bewegen is voor de pezen in de schouder erg klein. Sommige mensen zijn zo gebouwd dat de ruimte extra smal is. Bij het ouder worden wordt de pees wat dikker. Daardoor kan het zijn dat de pees te weinig ruimte heeft om goed te kunnen bewegen. 

Het schouderblad veroorzaakt dan irritatie waardoor de slijmbeurs ontstoken raakt. Dit kan tot pijn in uw schouder leiden. Als u vaak bewegingen boven het hoofd maakt, kan dat proces eerder optreden. Wanneer deze klachten langer blijven bestaan, kan er een scheurtje ontstaan in de cuff. Dat is een groep spieren die zorgt voor een stabiele schouder en beweging.

Toon meer

Klachten / symptomen pees en slijmbeursontsteking schouder

  • uw schouder is rood, warm en gezwollen 
  • uw schouder doet pijn 
  • u kunt uw schouder niet goed meer bewegen.

Waarom naar CWZ met pees en slijmbeursontsteking schouder?

  • Schouderzorg is een speerpunt van CWZ orthopedie. We werken samen met andere experts op het gebied van fysiotherapie en revalidatiegeneeskunde in het Schouder Centrum Nijmegen. Door deze bundeling van krachten krijgt u de beste zorg.
  • Zijn uw klachten waarschijnlijk ontstaan door het sporten? Bij CWZ sportgeneeskunde hebben we een pezenspreekuur, waar u snel duidelijkheid krijgt over uw aandoening. De sportarts geeft u een behandeling speciaal gericht op sport.