Heupdysplasie kinderen

Bij heupdysplasie is het heupgewricht verkeerd gevormd.

Het dijbeen sluit bij deze baby's niet goed aan op de heupkom. Daardoor verschuift het dijbeen makkelijk. Soms schuift het dijbeen helemaal uit de kom. Dit heet heupluxatie.

Een baby met heupdysplasie heeft geen pijn. Hij kan alleen zijn beentjes niet goed spreiden. Soms lijkt het ene beentje korter dan het andere. De oorzaak van heupdysplasie is niet bekend. Het lijkt voor een deel erfelijk: broertjes en zusjes van een kind met heupdysplasie hebben een grotere kans om het ook te hebben. Verder komt het iets vaker voor bij baby's in stuitligging. Meisjes hebben het veel vaker dan jongens.

Toon meer

Klachten / symptomen heupdysplasie bij kinderen

  • uw kind kan zijn of haar beentjes niet goed spreiden
  • het ene beentje lijkt korter dan de andere.

Waarom naar CWZ met heupdysplasie bij kinderen?

  • Als uw kind heupdysplasie heeft, is dit vaak goed te behandelen.
  • We hebben een speciale kinderorthopeed die veel ervaring heeft met aandoeningen bij kinderen en heupdysplasie. Elke donderdagmiddag houdt hij een kinderspreekuur. Zo kunt u snel terecht en weet u meteen waar u en uw kind aan toe zijn.
  • Deze behandeling staat in de CWZ Zorgapp. De gratis app geeft u alle belangrijke informatie over de behandeling. De app kan u ook berichten en herinneringen sturen op het moment dat bepaalde informatie voor u belangrijk is.

Folder