Blindedarmontsteking

Een blindedarmontsteking is een ontsteking van de blindedarm.

De pijn bij een blindedarmontsteking zit meestal rechtsonder in de buik. De pijn kan er opeens zijn en wordt steeds erger. U voelt zich ziek.

Blindedarmontsteking is eigenlijk niet de goede naam. Het is namelijk niet de blinde darm die is ontstoken, maar een klein stukje darm dat onderaan de blinde darm hangt: het wormvormig aanhangsel (appendix). Waardoor dit ontstoken raakt, is vaak niet duidelijk.

Toon meer

Klachten / symptomen blindedarmontsteking

  • Een blindedarmontsteking begint vaak met lichte buikpijn.
  • Soms zijn misselijkheid en overgeven de eerste klachten.
  • Daarna kan de pijn toenemen. Dat kan al na enkele uren gebeuren, maar ook pas na een paar dagen.
  • De pijn begint vaak in de buurt van de navel. Daarna zakt hij omlaag. De pijn zit dan rechtsonder in uw buik. Bij sommige mensen zit de pijn juist in het midden of rechtsboven.
  • Bij sommige mensen scheurt de wand van de blinde darm door de ontsteking. Door deze perforatie ontstaat dan buikvliesontsteking. Dat geeft een ondraaglijke buikpijn en hoge koorts.

Waarom naar CWZ met een blindedarmontsteking?

Als u een blindedarmontsteking heeft, moet u behandeld worden. In CWZ bent u daarvoor in goede handen. We hebben ervaren artsen die snel kunnen zien wat er aan de hand is. Vervolgens starten zij snel met de behandeling. We werken hierbij veel samen. Met huisartsen en andere specialismen. En vooral met u. Zo krijgt u de behandeling die het beste bij u past. 

Folders