Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)

We spreken van aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) als u klachten heeft die lang aanhouden en grote invloed hebben op uw dagelijks leven.

Bij aanhoudende lichamelijke klachten spelen biologische, sociale en psychologische factoren een rol. In het ALK behandelcentrum kijken we samen met u waar deze klachten vandaan komen en geven we advies over een mogelijke behandeling. Zo raakt u weer vertrouwd met uw lichaam.

Wat zijn aanhoudende lichamelijke klachten?

Aanhoudende lichamelijke klachten duren minstens enkele weken. De klachten beperken het functioneren en veroorzaken veel lijden. Bij het aanhouden van lichamelijke klachten spelen lichamelijke, psychologische en sociale factoren een rol. Er zijn veel verschillende soorten ALK. In allerlei lichaamsdelen kunnen ze voorkomen. Bijvoorbeeld in de darmen, de gewrichten of de spieren, of het hoofd. En sommige ALK komen in het hele lichaam tegelijk voor, zoals vermoeidheid of sommige soorten pijn (Bron: NALK). 

Waarom naar CWZ met aanhoudende lichamelijke klachten?

  • We zijn hét centrum voor behandeling van mensen met aanhoudende lichamelijke klachten in de regio Nijmegen. 
  • De hoog opgeleide therapeuten van CWZ zijn ervaren in het behandelen van mensen met (zeer ernstige) aanhoudende lichamelijke klachten. 
  • We bieden een uniek, psychodynamisch behandelprogramma voor het behandelen van uw klachten. 
  • Multidisciplinaire zorg: een team van diverse professionals overlegt met u en met elkaar om de zorg zo goed mogelijk te organiseren.
  • CWZ heeft meer dan 15 jaar ervaring in het behandelen van aanhoudende lichamelijke klachten. 
  • Korte wachttijd: intake binnen zes weken, behandeling binnen twaalf weken. 

 

Meer over aanhoudende lichamelijke klachten