Aangezichtspijn

Bij aangezichtspijn heeft u heftige pijnscheuten in uw gezicht.

Trigeminusneuralgie is een vorm van aangezichtspijn. De heftige pijnscheuten in uw gezicht ontstaan door druk op de aangezichtszenuw of doordat er een bloedvaatje tegen de zenuw aandrukt. Dit prikkelt de zenuw en doet erg pijn.

Trigeminus neuralgie komt meestal doordat er een bloedvaatje tegen de zenuw aandrukt. Dit prikkelt de zenuw en doet erg pijn.

Toon meer

Klachten / symptomen aangezichtspijn

Waar de pijn zit hangt af van op welke zenuwtak er gedrukt wordt. Deze zenuw heeft drie takken, naar drie gebieden van het gezicht: 

  • is er druk op de eerste tak dan hebt u pijn in uw voorhoofd en ogen
  • druk op de tweede tak geeft pijn in uw bovenkaak en uw neus
  • bij druk op de derde tak hebt u pijn in uw onderkaak.

Bij aangezichtspijn begint de pijn vaak na prikkels die normaal geen pijn doen. Bijvoorbeeld het aanraken van de huid, eten, praten of een koude wind. De pijnscheuten duren een paar seconden tot een paar minuten. Soms gaat aangezichtspijn vanzelf over na enkele maanden of jaren. Maar het kan ook plotseling weer terugkomen.

Waarom met aangezichtspijn naar het expertisecentrum hoofd- en aangezichtspijn CWZ?

  • Het STZ-erkende expertisecentrum voor hoofd- en aangezichtspijn beschikt over alle kennis en kunde over ernstige vormen van hoofdpijn, zoals invaliderende migraine of clusterhoofdpijn
  • Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en voor het delen van kennis en het overbrengen van kennis staan we in contact met diverse verenigingen en hoofdpijncentra binnen Nederland.
  • Ons team van behandelaars bestaat uit verschillende disciplines: hoofdpijnneurologen, verpleegkundig specialisten en medisch psychologen. Zij werken heel nauw samen, zonodig in gecombineerde spreekuren. Daarbij kunt u op één dag meerdere afspraken hebben bij meerdere behandelaars uit het team.
  • Deze multidisciplinaire aanpak maakt een effectieve behandeling mogelijk. De behandelaars betrekken lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling. Zo kunnen we vrijwel alle behandelingen vanuit verschillende perspectieven aanbieden.
  • We doen veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.